banner_1600x500

opmeer papier pixels projecten

Case – 28 juli 2018

Opmeer verzorgt de totstandkoming en levering van media-uitingen volgens klantspecificatie. Haar klanten zijn middelgrote en grote bedrijven en instellingen in heel Nederland die een betrouwbare partner willen voor mediaproducties met een hoge presentatiewaarde, zoals e-magazines, animaties maar ook brochures, huisstijlen en periodieken etc. Van vormgeving tot eindproduct en zowel conventionele als digitale oplossingen (crossmedia). Opmeer hecht veel waarde aan MVO en is al jaren bezig om steeds groener te worden.

Personeel, Arbo en Milieu
Opmeer vindt de gezondheid van de medewerkers en de arbeidsomstandigheden erg belangrijk. Daarom is er een werkgroep opgesteld met de doelstelling om de medewerkers bewust te maken van het feit dat de gezondheid belangrijk is en hen te motiveren om te bewegen, bewust om te gaan met de levensstijl en de eetgewoontes. Doormiddel van o.a. goede verlichting, ergonomische stoelen/bureaus en diverse advies cursussen voor de houding is de werkomgeving goed. In de jaarlijkse functioneringsgesprekken wordt bijvoorbeeld het ontwikkelingsplan van de medewerker besproken.

Tevens wil Opmeer een betrouwbare partner zijn voor haar klanten door een hechte relatie te onderhouden, zonder restricties de problemen op te lossen en de eindproducten zonder afwijkingen tijdig te leveren.

Wij willen onze voorsprong op het gebied van duurzaamheid behouden en verder gaan dan de wettelijke eisen op het gebied van personeel, Arbo en Milieu.

Met behulp van de Milieubarometer en de MVO-balans van Stimular monitoren zij hun jaarlijkse resultaten, waarvan zij uitgebreid verslag doen in het duurzaamheidsverslag. Hierdoor kunnen zij hun jaarlijkse CO2 footprint berekenen. De rest CO2-uitstoot compenseren zij met het Solar Cookers voor vluchtelingen project in Tsjaad. Hierdoor mogen zij communiceren dat zij volledig CO2 neutraal produceren en continue bezig zijn met het verbeteren van hun energieprestaties.

Eerst reduceren, dan compenseren.
Opmeer stelt ieder jaar milieu/energie doelstellingen om haar klimaatvoetdruk te verkleinen en dit is een continue proces. Een voorbeeld hiervan is het stimuleren van het fietsen ten opzichte van de auto (woon-werkverkeer) en groene stroom uit windenergie in. Centraal staat het bewust omgaan met haar medewerkers en hun middelen. Bij de kilometers hebben zij niet volledig de regie in eigen handen. Natuurlijk stimuleren zij de fiets en het openbaar vervoer. En voor de zakelijke kilometers zetten zij bijna alleen energiezuinige modellen in met euro 6 motoren of, waar mogelijk, hybride auto’s. De overgebleven CO2-uitstoot compenseren zij in dit mooie project. Hierdoor verminderen zij elders op de wereld de CO2-uitstoot en dragen bij aan een eerlijk klimaat door mensen in ontwikkelingslanden weerbaar te maken tegen klimaatverandering.

Keuze voor project
Na een aantal jaar gecompenseerd te hebben via project ‘COOX4Climate’ hebben zij nu gekozen voor een project in Afrika. Een project waarbij gezinnen in een vluchtelingenkamp in oost Tsjaad koken op zonne-energie met solar cookers. Opmeer heeft al jaren een connectie met Afrika en zij ondersteunen daar meerdere projecten, waaronder de Stichting Painted Dog Conservation in Zimbabwe. Ieder jaar bekijken zij welk project op dat moment het beste bij hun aansluit.

Meer informatie: Opmeer duurzaam