slider-bootreis-9

nrc webwinkel

Case – 09 september 2019

Bootreis met CO₂-compensatie

NRC organiseert een bootreis van twaalf dagen en biedt reizigers de mogelijkheid aan om de CO₂-uitstoot van deze reis te compenseren.

De reis
Het schip vaart exclusief voor NRC en heeft een vaarroute langs 4 verschillende landen. Deze reis is De Nacht van NRC en De Correspondentenavond ineen en meer dan dat. Dagelijks wordt ingegaan op de krant van de dag, wordt het nieuws geduid en worden de overwegingen bij publicatie met de medereizigers gedeeld. Omdat er voor deze reis ook tussenvluchten en andere manieren van transport nodig zijn, vindt NRC het belangrijk dat er verantwoordelijkheid voor de CO₂-uitstoot die hierbij vrijkomt wordt genomen.

nrc_bootreis_boot

De CO₂-voetafdruk compenseren
Bij het boeken van de reis kunnen de reizigers voor €87 per persoon hun hele reis compenseren. Het vliegen, de bootreis, het transport bij de excursies, de maaltijden en eventuele extra dagen in het voor- en naprogramma zijn hierbij inbegrepen.

De CO₂-compensatie is gerealiseerd met behulp van ons biogasproject in India. In dit project maken huishoudens de overstap van koken op open vuur naar het gebruik van biogas.

Voor meer informatie: nrcwebwinkel.nl

Ik compenseer Fairtrade...

en draag bij aan betere leefomstandigheden voor mensen in ontwikkelingslanden.