kantoor3

voor bedrijven

In 5 stappen naar een eerlijk klimaat

FairClimateFund helpt je bij het verduurzamen van jouw bedrijfsvoering, producten en/of diensten: samen brengen wij de CO₂-voetafdruk van jouw bedrijf in kaart. Vervolgens bekijken we welke stappen je kunt ondernemen om de CO₂-uitstoot te verminderen.

1Uw CO 2-voetafdruk in kaart brengen

De CO₂-voetafdruk van jouw bedrijf wordt bepaald door verschillende factoren: denk aan het elektraverbruik, logistiek en het dagelijks vervoer van jouw medewerkers. FairClimateFund helpt je bij het in kaart brengen van jouw CO₂-voetafdruk. Neem contact op met onze collega Marcel Spaas via de gegevens onderaan deze pagina.

Valt jouw bedrijf onder het MKB? Breng dan jouw energieverbruik in kaart via onze CO2-calculator.

2Uw CO 2-uitstoot verminderen

CO₂-neutraal ondernemen begint met duurzaam vervoer en energie besparen. Je kunt jouw tl-verlichting bijvoorbeeld vervangen door LED lampen. Maar ook door versleten rubbers van koel- en vriesceldeuren te vervangen, bespaar je behoorlijk wat energie. Wij helpen je met een plan van aanpak om jouw energieverbruik terug te brengen.

3Zelf duurzame energie opwekken

Voor de energie die je toch nog nodig hebt voor jouw bedrijf, adviseren wij om zoveel mogelijk gebruik te maken van duurzame energie. Denk aan elektrisch rijden of investeren in zonne-energie of windenergie. Wij helpen jou om de mogelijkheden in kaart te brengen.

4Uw rest CO 2-uitstoot compenseren

Soms is CO₂-uitstoot echt niet te vermijden. Compenseer dan de resterende CO₂-uitstoot van jouw bedrijfsvoering, producten en/of diensten met onze (Fairtrade) CO₂-credits.

Ook kunnen wij jou ondersteunen bij het in kaart brengen van jouw supply chain(s) en een analyse maken van jouw scope 1, 2 en 3 emissies. Zo ondersteunen we je bij het werken aan CO₂-neutraal ondernemen. Alhoewel we bij FairClimateFund liever spreken van het werken aan een beter en eerlijker klimaat voor iedereen.

5Een eerlijk verhaal

Wat is precies de impact van de stappen die je onderneemt om CO₂-neutraal te ondernemen? Wie profiteren er van de opbrengsten van de CO₂-credits die je koopt en wat is hun verhaal? Een aansprekend verhaal met duidelijke feiten en cijfers helpt om jouw medewerkers en belangrijkste stakeholders te overtuigen en in beweging te krijgen. Wij helpen jou bij het creëren van een helder en vooral eerlijk verhaal.

Wil je meer informatie over duurzaam ondernemen? Lees dan onze whitepaper: Whitepaper CO2 voetdruk reduceren of neem contact met ons op:

Robert Okhuysen


Tel: 030-2348203
E-mail: okhuysen@fairclimatefund.nl

robert

Compenseer jouw CO₂-uitstoot

en draag bij aan betere leefomstandigheden voor mensen in ontwikkelingslanden.