high_quality_carbon_credits_-_helping_refugee_families_in_chad

tsjaad - solar cookers voor vluchtelingen

Meer dan 200.000 Soedanezen vluchtten de afgelopen jaren door de oorlog in Darfoer naar het buurland Tsjaad, een van de allerarmste landen ter wereld. Door dit project krijgen tienduizenden vluchtelingen de kans om hun leven enorm te verbeteren met behulp van solar cookers.

Sinds de start van het programma in 2005 zijn 50.000 gezinnen in de vluchtelingenkampen en de omliggende dorpen uitgerust met solar cookers gemaakt van karton en aluminiumfolie die kunnen worden gebruikt om water te verwarmen en te koken. De solar cooker kan 330 dagen per jaar worden gebruikt, waardoor de behoefte aan brandhout vrijwel volledig wordt geëlimineerd.

Project detail

Project type
Koken
Project verificatie
Sustainable development goals
16. Vrede, veiligheid en rechtvaardigheid

De jaarlijkse impact van het project

20

co2-reductie

x duizend ton CO₂ gereduceerd

50

cookers

x duizend solar cookers in gebruik

50

vluchtelingen

x duizend vluchtelingen geholpen

Het project in detail

De solar cookers zijn een effectief alternatief voor het gebruik van brandhout om te koken, en maakt gebruik van zonne-energie die in overvloed beschikbaar is in Tsjaad. Dit project elimineert hierdoor niet alleen het gevaar waaraan vrouwen en kinderen zichzelf blootstellen door buiten het kamp op zoek te gaan naar brandhout, maar verbetert ook de gezondheidstoestand, omdat het koken rookloos is. Bovendien versterkt het project de positie van vrouwen door hen een uitvoerbare rol in het project te geven, en zonder de noodzaak om brandhout te verzamelen, hebben vrouwen meer tijd om ander werk te doen én kinderen hebben tijd om naar school te gaan.

solar-cookers-tsjaad

Ik compenseer Fairtrade...

en draag bij aan betere leefomstandigheden voor mensen in ontwikkelingslanden.

Deel deze pagina

Onze klanten

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding