Bouw biogasinstallatie in India

india - schoon koken op biogas

De regio Chik Ballapur is één van de meest onderontwikkelde gebieden in India waar mensen in slechte omstandigheden leven. Vervuilde straten en schadelijke rook binnenshuis, veroorzaakt door open houtvuur, zorgen voor gezondheidsproblemen.

FairClimateFund werkt sinds 2009 samen met partner ADATS om zo’n 12.000 huishoudens, die lid zijn van de lokale gemeenschapsorganisatie Bagepalli Coolie Sangha (BCS), te voorzien van een biogasinstallatie. Organisch afval (voornamelijk koeienmest) wordt in een ondergrondse unit vergist, waardoor genoeg biogas beschikbaar komt om dagelijks op te koken. Deze manier van koken voorkomt schadelijke rook in huis, vermindert CO₂-uitstoot, ruimt organisch afval op en bespaart huishoudens kerosine, hout en tijd.

Project detail

Project type
Biogas
Project verificatie
Sustainable development goals
downloads
Factsheet 2018

De totale impact van het project

178

co2-reductie

x duizend ton CO₂ gereduceerd

11

biogas

x duizend huishoudens gebruiken biogas

206

hout

x 1 miljoen kilo hout (=412.000 bomen) bespaard

Het project in detail

Een biogasinstallatie van 2 kuub geeft voldoende gas voor een gezin om dagelijks op te koken en water te verwarmen. Wat overblijft na vergisting is vruchtbare mest. De biogasinstallaties worden gefinancierd door de CO₂-credits die de huishoudens verdienen.

BCS onderneemt ook verschillende ontwikkelingsactiviteiten in de dorpen, o.a. op het gebied van gezondheid, educatie voor kinderen en volwassenen, maar ook kleinschalige kredietverstrekking, activiteiten om weduwen en verlaten vrouwen te ondersteunen en landbouwontwikkeling.

Vrouw kookt op biogas in India

Ik compenseer Fairtrade...

en draag bij aan betere leefomstandigheden voor de armsten.

Deel deze pagina

Onze klanten

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding