coffee-forest_yayu

b corp certificering

Sinds september 2022 zijn wij B Corp. Samen met vele andere B Corps veranderen we de wereldeconomie ten behoeve van alle mensen en de planeet.

Wat betekent het om B Corp te zijn?
Het betekent dat ons werk iedereen ten goede komt. Van onze werknemers tot de gemeenschappen die we ondersteunen. Ons hoogste doel is om impact met onze bedrijfsactiviteiten te maken.

We doen dit door bedrijven te inspireren om te werken aan een beter klimaat. Door hen te helpen met hun klimaatstrategie van A tot Z. Het meten van hun CO2-voetafdruk, het vaststellen van reductiedoelen, en hun investeringen in Gold Standard en/of Fairtrade gecertificeerde klimaatprojecten die ten goede komen aan mensen in kwetsbare regio's.

De projecten van FairClimateFund hebben een geïntegreerde aanpak. Onze projecten komen ten goede aan de gemeenschappen met wie we samenwerken; gemeenschappen ervaren levensverbeteringen zoals een gezonder leven, tijdbesparing en meer inkomen. De projecten zorgen ook voor een verbetering van het klimaat met de CO2 die we verminderen door schoon koken en het planten van bomen.

bcorp-logo

Hoe zijn we B Corp geworden?
B Corp heeft een B Impact Assessment ontwikkeld met vragen over de praktijken en outputs van ons bedrijf in vijf categorieën: governance, werknemers, gemeenschap, het milieu en klanten. De antwoorden vormen de basis voor een B Corp Impact Score. Om B Corp te worden moeten we 80 of hoger scoren. We zijn trots om te kunnen zeggen dat onze score tot nu toe 120 is. Maar dit is nog maar het begin van onze reis.

What’s next?
B Corp zijn betekent niet dat we ons certificaat en score hebben ontvangen, en dat is het einde van ons pad. We moeten voortdurend zoeken naar nieuwe ontwikkelingen om te verbeteren. Elk jaar zullen we onze score en dus onze impact verbeteren. En anderen te inspireren om ook een B Corp te worden!

Over onze reis
B Impact Assessment