_mg_0028

onze diensten

We werken samen met u aan passende oplossingen om de impact op klimaat en mens te minimaliseren. Onze Fairtrade aanpak en 10 jaar ervaring op het gebied van klimaatstrategieën, CO₂-voetafdrukken, CO₂-reductie en compensatieprojecten liggen hieraan ten grondslag.

FairClimateFund kenmerkt zich door een laagdrempelige en transparante werkwijze. Onze eerlijke en innovatieve oplossingen helpen om iedere keer tot een langdurige samenwerking te komen.

CO₂-voetafdruk, CO₂-reductie & Fairtrade CO₂-compensatie

FairClimateFund helpt met het in kaart brengen van de CO₂-voetafdruk van uw bedrijfsvoering, producten en/of diensten. Samen met u kijken we naar haalbare oplossingen voor CO₂-reductie en voor de eventuele resterende CO₂-uitstoot bieden wij (Fairtrade) CO₂-credits aan.

Voor eenvoudige CO₂-voetafdrukken hebben we een online calculatietool. Voor een uitgebreide Levens Cyclus Analyse of Life Cycle Assessment (LCA) werken we samen met diverse onafhankelijke partijen waaronder CE Delft , Milieu Centraal of ClimatePartner.

2019-06-21_12-07-43jonneke-nl-website

CO₂-neutrale producten & diensten

Wilt u een product of dienst CO₂-neutraal maken dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen samen met u en onze partners de CO₂-voetafdruk van de hele productieketen in kaart brengen. Met een goede projectkeuze voor CO₂-compensatie en communicatie zorgen we voor positieve impact voor uw bedrijf én bij de huishoudens in ontwikkelingslanden. De CO₂-neutrale koffie van Peeze is daar een goed voorbeeld van.

Lees hier meer: klantcase van Peeze

fairclimatefund-peeze-klimaatneutrale_koffie-v3

Klimaatprojecten op maat

Wilt u graag een eigen klimaatproject opzetten? FairClimateFund ontwikkelt ook kleinere en op maat vormgegeven klimaatprojecten voor klanten. We organiseren deze CO₂-reductie projecten van A tot Z: van projectontwerp tot en met projectregistratie, -certificering en - monitoring volgens de voorwaarden van het CDM, Gold Standard en de Fairtrade Climate Standard.

Indien nodig kunnen wij ook gemengde financieringsconstructies regelen. Uiteraard zijn Fairtrade principes daarbij onze standaard!

2019-06-21_13-20-47jonneke-nl-website

Wilt u meer informatie over wat wij precies doen? Neem dan contact met ons op:

Marcel Spaas


Tel: 030-2348203
E-mail: spaas@fairclimatefund.nl

marcel-website

Gert Crielaard


Tel: 030-2348203
E-mail: crielaard@fairclimatefund.nl

gert-website