Family with cookstove in Raichur India

fairtrade klimaatneutraal

Samen met onze partners werken wij aan de reductie van CO₂. Wij investeren in klimaatprojecten die bijdragen aan een beter leven voor mensen in ontwikkelingslanden, die het meest kwetsbaar zijn voor de gevolgen van klimaatverandering.

FairClimateFund biedt bedrijven en particulieren CO₂-credits die gecertificeerd zijn door de hoogste internationale standaarden, namelijk het Gold Standard–keurmerk (opgericht door onder andere het Wereld Natuur Fonds) en de Fairtrade Climate Standard. De Fairtrade Climate Standard is een relatief nieuwe standaard die ontwikkeld is door Fairtrade International en Gold Standard, in samenwerking met FairClimateFund en is gebaseerd op de volgende principes:

symbol-euroFairtrade minimumprijs
De eindgebruiker betaalt een minimumprijs voor de CO₂-credits ofwel Fairtrade Carbon Credits. Deze minimumprijs dekt alle kosten van het klimaatproject.

symbol-certificateEigenaarschap
Lokale huishoudens zijn eigenaar van de Fairtrade Carbon Credits en betalen hiermee hun kooktoestel af. Normaal gesproken gaan de opbrengsten naar de handelaar.

symbol-resilienceFairtrade premie
Bovenop de minimumprijs wordt een premie betaald. Deze premie wordt beheerd door de lokale coöperatie en geïnvesteerd in activiteiten op het gebied van klimaatadaptatie.

symbol-peopleBottom-up capaciteitsopbouw
Lokale gemeenschappen initiëren zelf klimaatprojecten, verzorgen trainingen en zorgen voor monitoring en onderhoud van kooktoestellen.

symbol-companyVermindering CO₂-uitstoot eindafnemers
Afnemers van Fairtrade Carbon Credits hebben een CO₂-reductieplan.

Bekijk onderstaande video voor meer informatie over Fairtrade Carbon Credits:

Onze klanten

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding