shutterstock_303871403-groene-groei

organisaties beloven met alliantie klimaatactie 40% co₂-reductie in 5 jaar

Nieuwsbericht – 16 juni 2020

Deelname kosteloos voor Nederlandse MKB’ers
Nederland pleit in Europa voor een CO₂-reductie van 55% in 2030. De Nederlandse Alliantie voor Klimaatactie draagt hieraan bij door bedrijven en instellingen te helpen zich te committeren aan deze doelstelling. Samen werken zij aan een tussendoel van 40% minder CO₂-uitstoot binnen de eigen organisatie in 2025. Organisaties die zich aansluiten worden hierbij bovendien kosteloos begeleid.

Dankzij die deelname wordt voldaan aan wet- en regelgeving, is een organisatie in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs en krijgt het een streepje voor bij grote duurzame inkopers. Deelname aan de alliantie is dus goed voor het klimaat, goed voor een bedrijf en noodzakelijk voor toekomstige generaties.

Praktische hulp bij CO₂-reductie
Als deelnemer van de Alliantie Klimaatactie start een organisatie met een globale 0-meting van de eigen CO₂-voetafdruk. Met de hulp van het online 5-stappenplan naar CO₂-neutraal ondernemen, het handboek ‘CO₂-neutraal ondernemen – Zo doe je dat!’ en veel praktische tips en voorbeelden worden bedrijven en instellingen geholpen om te besparen. Samen komen zij zo groen en toekomstbestendig de Corona-crisis uit.

Waarom deelnemen aan Alliantie Klimaatactie?
Aan de belofte om 40% CO₂-reductie te realiseren in de komende 5 jaar hangen veel voordelen. Het helpt organisaties te voldoen aan de Wet Milieubeheer voor energiebesparing. Het biedt verder kansen om fors en met korte terugverdientijden te besparen op energieverbruik. Het geeft bovendien concreet invulling aan het verantwoordelijkheidsgevoel: de gevolgen van de opwarming van de aarde zijn zichtbaar en hebben nu al invloed op de toekomst van onze kinderen. En ten slotte onderscheidt een organisatie zich positief in de markt, en dat loont bij het duurzame inkoopgedrag van overheden en multinationals.

Wilt uw bedrijf of instelling ook deelnemen? Klik hier voor meer informatie over de Nederlandse Alliantie Klimaatactie >

Deel deze pagina