achtergrond-bcorp

fix the food systems!

Meer dan 3 miljard mensen hebben te maken met voedseltekorten. Klimaatverandering speelt daarbij een grote rol. Daarom hebben we samen met moederorganisatie Cordaid een petitie opgesteld waarmee we dit probleem bij de regering neerleggen. Lees hieronder hoe jij mee kan helpen!

Meer dan 3 miljard mensen betalen nu al de hoofdprijs. Er zijn voedseltekorten door droogte, overstromingen en misoogsten, en dit wordt alleen maar erger. Cordaid helpt met slimme oplossingen om voedselsystemen aan te passen en mensen weerbaar te maken tegen de gevolgen van klimaatverandering.

Daarnaast pleiten we voor een drastische transformatie van de mondiale voedselsystemen – omdat dit juist klimaatverandering aanjaagt. Dit systeem is namelijk verantwoordelijk voor maar liefst 37% van de totale globale CO₂ uitstoot. Dit is gigantisch! Daarom komen we nu in actie!

1. We pleiten voor een verdubbeling van klimaatfinanciering gericht op klimaatbestendige, kleinschalige en duurzame landbouw. Daarmee kunnen gemeenschappen geraakt door klimaatverandering zich aanpassen en zelf ook minder CO₂ uitstoten.
2. We pleiten ook voor een ander landbouw- en voedselbeleid van de Nederlandse overheid, in Nederland zelf maar ook met betrekking tot onze internationale handelsstromen, om zo onze voetafdruk elders in de wereld sterk te verlagen
3. We gaan ook onze eigen voetafdruk verminderen, als consumenten, opstellers en ondertekenaars van deze petitie! Ook in naam van toekomstige generaties.

Lees hier hoe je mee kan doen: Ik fix the foodsystems

cordaid_fixthesystems_posters-11024_2