bijen-eters

fietstrek naar het zuiden!

Woensdag 8 september is het zover. Neera van der Geest, directeur van FairClimateFund, stapt op haar volgepakte fiets voor een reis naar het zuiden. Net als maar liefst 3 miljard vogels uit Europa die naar het zuiden trekken. Meestal naar Afrika, maar ook naar Zuid-Europa. Neera’s fietstocht start in Utrecht en in drie maanden tijd zal ze naar het zuiden van Europa - Sevilla - afreizen. Tijdens haar tocht wil Neera aandacht vragen voor het Birds, Bees & Business project in Burkina Faso, Afrika en zoveel mogelijk bomen doneren voor een betere leefomgeving voor mens en dier.

Over het project
In het zuiden van Burkina Faso zijn veel vrouwen afhankelijk van de oogst en verwerking van sheanoten van de sheaboom, een grondstof voor voedsel maar ook voor veel verzorgingsproducten. Het leefgebied van de mensen, bomen en dieren, zoals vogels, verslechtert echter snel.

Sinds 2018 werken Cordaid/ FairClimateFund en Vogelbescherming samen aan een rijk landschap voor mens en natuur in het zuiden van Burkina Faso. We planten nieuwe bomen, beschermen bestaande bomen tegen houtkap, stimuleren biodiversiteit en bevorderen duurzaam ondernemen. Dit zorgt voor meer voedsel voor mensen en vogels, meer insecten en meer opbrengsten uit landbouw en de productie van sheanoten.

fietstrek-naar-het-zuiden

Doe mee
Deel Neera’s liefde voor de natuur en doneer een boom voor Burkina Faso!
Op deze manier dragen we met zijn allen bij aan een groenere aarde en een gezondere leefomgeving. Tevens stimuleren we daar ook de biodiversiteit ontzettend mee, dus waar wacht je nog op?! Plant je mee?