webbanner-perforated-1

secrid

Case – 05 december 2019

Klimaatneutraal sinds 2009 

Over het veranderende klimaat kan de politiek nog vele jaren besluiteloos debatteren. Gelukkig hoeft het bedrijfsleven niet te wachten tot maatregelen per wet zijn geregeld. Bedrijven hebben alle vrijheid om zelf actie te ondernemen. Secrid is daar al vroeg mee begonnen.

Secrid heeft berekend dat de kosten voor een volledige compensatie van haar CO₂-productie, inclusief de productie- en distributieketen, gelijkstaan aan een kleine 0,2% van de omzet. Dit ziet Secrid als een onderdeel van de productiekosten. Precies zoals ze bereid zijn om extra te betalen voor schoon leer uit Nederland, waar de milieunormen strenger zijn dan in het goedkopere Azië. 
 
De CO₂-uitstoot van Secrid is berekend door EcoChain en de compensatie gebeurt in samenwerking met het FairClimateFund. Samen investeren wij in bosbouw in Peru. Een mooi project, waarbij de effecten verder gaan dan het vastleggen van CO₂ . Deze bosbouw heeft als bijwerking dat het de erosie op de berghellingen stopt en het lokale klimaat op een positieve manier beïnvloedt. Dit is gunstig voor de lokale koffieboeren en voor de lokale economie als geheel. 
  
Dit doet Secrid met terugwerkende kracht, vanaf haar start in 2009. Secrid hoopt dat zoveel mogelijk bedrijven hen hierin gaan volgen, om zo samen te werken aan een betere wereld.

Voor meer informatie: www.secrid.com

Ik compenseer Fairtrade...

en draag bij aan betere leefomstandigheden voor mensen in ontwikkelingslanden.

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding