Banner als evenement

evenementen

In 5 stappen Fairtrade CO2 compenseren!

FairClimateFund helpt u bij het verduurzamen van uw evenement: samen met u brengen wij de CO₂-voetafdruk van uw festival, beurs of open dag in kaart. Daarna kijken we welke stappen u kunt ondernemen om uw CO₂-uitstoot te verminderen.

1Uw CO 2-voetafdruk in kaart brengen

Rijden er veel auto’s of vrachtwagens op de weg voor uw evenement? Gebruikt u veel apparatuur voor het organiseren van een muziekfestival? Of reizen veel gasten met het vliegtuig? De CO₂-voetafdruk van uw evenement wordt bepaald door verschillende factoren: denk aan elektraverbruik, drukwerk en vervoer.

FairClimateFund helpt u bij het in kaart brengen van uw CO₂-voetafdruk. Neem contact op met onze collega's Marcel Spaas of Gert Crielaard via de gegevens onderaan deze pagina.

2Uw CO 2-uitstoot verminderen

CO₂-neutraal ondernemen begint met duurzaam vervoer en energie besparen. U kunt misschien met een paar auto’s of vrachtwagens minder uit, omdat u meer lokaal inkoopt. Of u zorgt voor een goed geïsoleerde ruimte voor uw evenement, waardoor u uw gasverbruik kunt terugbrengen. Wij helpen u met een plan van aanpak om het energieverbruik van uw evenement te verminderen.

3Zelf duurzame energie opwekken

Voor de energie die u toch nog nodig heeft voor uw evenement, adviseren wij om zoveel mogelijk gebruik te maken van duurzame energie. Denk aan aggregaten die worden aangedreven door zonnepanelen of windmolens. Wij helpen u om de mogelijkheden in kaart te brengen.

4Uw rest CO 2-uitstoot compenseren

Soms is CO₂-uitstoot echt niet te vermijden. Wilt u toch een CO₂-neutraal evenement organiseren? Compenseer dan uw rest CO₂-uitstoot met onze (Fairtrade) CO₂-credits. Voor meer informatie over onze eerlijke CO₂-compensatie, klik hier>

U maakt zelf een keuze uit een van onze (Fairtrade) gecertificeerde klimaatprojecten en vermindert zo elders op de wereld CO₂-uitstoot. En het mooiste is: u draagt ook nog eens bij aan een eerlijk klimaat door de mensen in ontwikkelingslanden weerbaar te maken tegen klimaatverandering.

5Een eerlijk verhaal

Wat is precies de impact van de stappen die u onderneemt om een CO₂-neutraal evenement te organiseren? Wie profiteren er van de opbrengsten van de CO₂-credits die u koopt en wat is hun verhaal? Een aansprekend verhaal met duidelijke feiten en cijfers helpt om uw medewerkers en publiek te overtuigen en in beweging te krijgen. Wij helpen u bij het creëren van een helder en vooral eerlijk verhaal.

Wilt u meer informatie over een Fairtrade compenseren? Neem dan gerust contact met ons op:

Marcel Spaas


Tel: 030-2348203
E-mail: spaas@fairclimatefund.nl

marcel-website

Gert Crielaard


Tel: 030-2348203
E-mail: crielaard@fairclimatefund.nl

gert-website

Compenseer uw CO₂

en draag bij aan betere leefomstandigheden voor mensen in ontwikkelingslanden.