kantoor3

bedrijven

In 5 stappen Fairtrade CO2 gecompenseerd

FairClimateFund helpt u bij het verduurzamen van uw bedrijfsvoering, producten en/of diensten: samen met u brengen wij de CO₂-voetafdruk van uw bedrijf in kaart. Vervolgens kijken wij welke stappen u nog meer kunt ondernemen.

1Uw CO 2-voetafdruk in kaart brengen

De CO₂-voetafdruk van uw bedrijf wordt bepaald door verschillende factoren: denk aan uw elektraverbruik, logistiek en het dagelijks vervoer van uw medewerkers. FairClimateFund helpt u bij het in kaart brengen van uw CO₂-voetafdruk. Neem contact op met onze collega's Marcel Spaas of Gert Crielaard via de gegevens onderaan deze pagina.

Valt uw bedrijf onder het MKB? Breng dan uw energieverbruik in kaart via onze CO2-calculator.

2Uw CO 2-uitstoot verminderen

CO₂-neutraal ondernemen begint met duurzaam vervoer en energie besparen. U kunt uw tl-verlichting bijvoorbeeld vervangen door LED lampen. Maar ook door versleten rubbers van uw koel- en vriesceldeuren te vervangen, bespaart u behoorlijk wat energie. Wij helpen u met een plan van aanpak om uw energieverbruik terug te brengen.

3Zelf duurzame energie opwekken

Voor de energie die u toch nog nodig heeft voor uw bedrijf, adviseren wij om zoveel mogelijk gebruik te maken van duurzame energie. Denk aan elektrisch rijden of investeren in zonne-energie of windenergie. Wij helpen u om de mogelijkheden in kaart te brengen.

4Uw rest CO 2-uitstoot compenseren

Soms is CO₂-uitstoot echt niet te vermijden. Wilt u dan toch CO2-neutraal ondernemen? Compenseer dan uw rest CO₂-uitstoot met onze (Fairtrade) CO₂-credits. Voor meer informatie over onze Fairtrade CO₂-compensatie, klik hier>

FairClimateFund ondersteunt u bij het (Fairtrade) CO₂-neutraal maken van uw bedrijfsvoering, producten en/of diensten. Ook kunnen wij u ondersteunen bij het in kaart brengen van uw supply chain(s).

U maakt vervolgens zelf een keuze uit een van onze (Fairtrade) gecertificeerde klimaatprojecten of werkt in overleg met FairClimateFund aan een op maat gemaakt project én vermindert zo elders op de wereld CO₂-uitstoot. En het mooiste is: u draagt ook nog eens bij aan een eerlijk klimaat door mensen in ontwikkelingslanden weerbaar te maken tegen klimaatverandering.

5Een eerlijk verhaal

Wat is precies de impact van de stappen die u onderneemt om CO₂-neutraal te ondernemen? Wie profiteren er van de opbrengsten van de CO₂-credits die u koopt en wat is hun verhaal? Een aansprekend verhaal met duidelijke feiten en cijfers helpt om uw medewerkers en belangrijkste stakeholders te overtuigen en in beweging te krijgen. Wij helpen u bij het creëren van een helder en vooral eerlijk verhaal.

Wilt u meer informatie over duurzaam ondernemen? Lees dan onze whitepaper:
Whitepaper CO2 voetdruk reduceren of neem contact met ons op:

Marcel Spaas


Tel: 030-2348203
E-mail: spaas@fairclimatefund.nl

marcel-website

Gert Crielaard


Tel: 030-2348203
E-mail: crielaard@fairclimatefund.nl

gert-website

Maak uw bedrijf CO2-neutraal

en draag bij aan betere leefomstandigheden voor mensen in ontwikkelingslanden.