Over-ons.jpg

7085

TRANSPARANTIE
 
FairClimateFund vindt dat de producenten van CO₂ rechten (dus de huishoudens en kleine boeren) kunnen én moeten profiteren van de handel in CO₂ rechten. Daarom passen wij eerlijke uitgangspunten toe in onze projecten en zijn onze projecten gecontroleerd en gecertificeerd volgens de Gold Standard. Ons Chulikaproject in India is daarnaast ook gecertificeerd volgens de Fairtrade Climate Standard.
 
Financiering van klimaatprojecten door FairClimateFund
FairClimateFund financieert klimaatprojecten zoals de bouw van 12.000 biogasinstallaties voor rurale huishoudens in India. Ook wordt het onderhoud van de biogasinstallaties gefinancierd voor de komende 9 jaar om zo het voortbestaan van het project te kunnen garanderen. Daarnaast is er geld nodig voor de certificering van de carbon credits. De totale investering van ons biogasproject is bijvoorbeeld 2,8 miljoen euro.
 

Waar gaat het geld naar toe?
Met het geld dat FairClimate ontvangt met de verkoop van carbon credits, worden de kosten van de klimaatprojecten betaald, dus kosten voor materiaal, werknemers, certificering en onderhoud. Daarnaast gaat een deel van het geld naar overhead en de financiering van nieuwe klimaatprojecten. Hieronder ziet u een voorbeeld van wat er precies met het geld gebeurt van ons biogasproject in India.
Jaarverslagen
FairClimateFund publiceert ieder jaar een jaarverslag waarin u onze activiteiten en resultaten van dat jaar kunt inzien.

 

bg_image1