FAQ.jpg

13

OVER ONS

maxhavelaarethiopie-4142 - Copy

FairClimateFund is een sociale onderneming, opgericht in 2009 door ontwikkelingsorganisatie ICCO.  Wij investeren in klimaatprojecten op huishoudelijk niveau in ontwikkelingslanden die CO2 rechten opleveren. De projecten voldoen aan de internationaal erkende standaarden van het Clean Development Mechanism (CDM) en Gold Standard (GS) en gaan klimaatverandering veroorzaakt door menselijk handelen tegen. Onze projecten leveren altijd CO2 rechten volgens de fairtrade principes op en hebben een transparante en meetbare positieve sociale impact.

Om de cirkel rond te maken scannen wij de CO2 uitstoot van onze klanten, leveren advies over reductie van de CO2 footprint en adviseren onze klanten over het compenseren van de uitstoot die niet direct vermeden kan worden. Wij leveren onze klanten maatwerk bij elke stap en streven naar unieke oplossingen voor de CO2 uitstoot die aansluit bij de MVO-strategie van de klant.

De jaarlijkse opbrengsten van het fonds worden deels gedeeld met onze projectpartners in ontwikkelingslanden en de deelnemende huishoudens en deels geïnvesteerd in soortgelijke klimaatprojecten om meer CO2  uitstoot te besparen en armoede wereldwijd te verminderen. Met dit model willen wij de commerciële CO2  markt laten werken voor de armen en niet andersom.

Wij zijn trots op ons businessconcept en vragen u mee te doen door ook uw bedrijf duurzaam en verantwoordelijk te managen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

Lees onze jaarverslagen

bg_image1