Klimaatneutrale Koffie

Ons Team

Het team van FairClimateFund bestaat uit betrokken en toegewijde professionals. In een relatief jonge markt proberen wij de wereld ten goede te veranderen en helpen we bedrijven met sociaal- en klimaatverantwoord ondernemen. Samen investeren we in het klimaat en in mensen.


Neera van der Geest | Directeur FairClimateFund

Neera van der Geest

Neera is sinds 2008, sinds de oprichting onder de vlag van ICCO (Interkerkelijke Coördinatie Commissie Ontwikkelingssamenwerking), de directeur FairClimateFund BV. Sindsdien werkt ze aan de opzet en doorontwikkeling van het bedrijf: de financiering, contractering en de projecten in India, Zuid Afrika en Ethiopië en de verkoop, samen met het team.

Na Neera's afstuderen aan de Universiteit van Wageningen heeft ze een flink aantal jaren ervaring opgedaan in het commerciële bedrijfsleven en de overheid.  Neera heeft altijd op het snijvlak van economische ontwikkeling, bedrijfsleven en duurzaamheid in ontwikkelingslanden gewerkt en wil vooral betere kansen creëren voor mensen in ontwikkelingslanden.

Hoewel klimaatverandering ons allemaal raakt, ziet Neera dat vooral de meest kwetsbaren in armere delen van de wereld geraakt worden: “Ons energiegebruik beïnvloedt hun leven. Ik wil graag bijdragen om de effecten van klimaatverandering wat eerlijker te verdelen. FairClimateFund zorgt ervoor dat bedrijven en organisaties klimaatneutraler kunnen ondernemen, waarbij de compensatie direct bijdraagt aan inkomensverbetering van mensen in bijvoorbeeld India en Ethiopië.”

Mooi aan werken bij FairClimateFund vindt Neera de verbinding van mensen in Nederland met de mensen in het buitenland: de koffieboeren in Ethiopië of de vrouwen in India die koken op een verbeterde houtkachel of op biogas: “We delen samen één aarde en die verbinding tussen ons en de mensen daar vind ik prachtig en heel belangrijk voor onze toekomst en die van onze kinderen”


Gert Crielaard | Fonds Manager

Gert CrielaardGert werkt sinds 2017 bij FairClimateFund. Hij is bij FairClimateFund verantwoordelijk voor het contracteren en het monitoren van de carbon projecten en de verkoop van carbon credits. 

Gert studeerde af in Economie en Filosofie. Na zijn studie heeft hij bij de Volksbank een management traineeship doorlopen. In die tijd heeft hij brede ervaring opgedaan op financieel gebied maar ook veel aan duurzaamheidsvraagstukken gewerkt. Na zijn traineeship werd hij als manager duurzaamheid verantwoordelijk voor het duurzaamheidsbeleid van de Volksbank.

Gert kan zich in zijn werk bij FairClimateFund richten op thema’s waar hij passie voor heeft: klimaatverandering en sociaal-economische rechtvaardigheid. Ook is koken een passie van hem, hij is er trots op een bijdrage te leveren aan de transitie naar schoon koken in landen waar dat dit hard nodig is. Gert: De kracht van FairClimateFund is dat we projecten mogelijk maken die effectief CO₂ reduceren én positieve sociale impact hebben op het leven van mensen die er sociaal-economisch het slechtst voor staan. Onze projecten financieren we grotendeels met privaat geld, via de verkoop van carbon credits. Dat betekent dat we een additionele geldstroom losmaken voor ontwikkelingsprojecten en in mindere mate een beroep hoeven te doen op bestaande budgetten voor ontwikkelingssamenwerking. Het is mooi om een brug te kunnen slaan tussen het bedrijfsleven hier en de mensen daar, positieve verandering begint bij het verbinden van mensen.” 


Marcel Spaas | Sales Manager

Marcel

Marcel werkt sinds mei 2014 bij FairClimateFund. Hij helpt bedrijven en organisaties klimaat neutraal of positief te worden en daarmee tevens nieuwe kansen in de markt creëren.
 
Na de studie Watershed Mangement in Wageningen heeft Marcel zes jaar ervaring opgedaan als productiemanager van bosbedrijven in Suriname en Ghana, het kickstarten van Stichting FairFood en Business in Development Network en als MVO business developer.
 
FairClimateFund staat voor Marcel gelijk aan herverdelen van welvaart, true cost en consumptie híér gekoppeld aan ontwikkelingsimpact dáár. Kortom: werken aan duurzame mechanismes voor een eerlijke verdeling in de wereld. Marcel: “De vervuiler betaalt is een principe die je als bedrijf niet meer kan negeren. Verantwoordelijkheid nemen voor de eigen CO2 en andere schadelijke uitstoot is de enige manier om de sociale, ecologische, economische schade van klimaatverandering wereldwijd te beperken. Het geeft je de ‘liscence to operate’ om nu en in de toekomst te kunnen opereren, zonder huidige en toekomstige generaties te beperken."
 
Marcel is er trots op dat, FairClimateFund werk maakt van armoedebestrijding en dit op een fairtrade manier combineert met de aanpak van klimaatverandering. Doeltreffend en heel erg betaalbaar. That Simpel!


Linda Lap | Manager Marketing & Communications

Linda

Linda versterkt het team van FairClimateFund sinds 2017. Zij is verantwoordelijk voor het marketing- en communicatiebeleid en ze bouwt aan een sterkte reputatie en merknaam voor het fonds in Nederland en wereldwijd. Verder onderhoudt ze nauw contact met de media.
 
Hiervoor werkte Linda jarenlang als communicatie manager in het bedrijfsleven bij onder meer De Lotto, maar zij wilde graag bijdragen aan een organisatie waar haar passie ligt. Linda is overtuigd dat zij met haar kennis en ervaring een grote bijdrage kan leveren aan de doelstellingen van FairClimateFund.
 
“De effectieve aanpak van FairClimateFund waarbij de klimaatprojecten zowel CO2-uitstoot verminderen en daarnaast een betere toekomst geven aan de allerarmsten is de belangrijkste drijfveer voor mijn werk. Bij de meeste klimaatprojecten is de beneficiant zelf geen eigenaar van het project en ontvangt weinig tot helemaal niets voor de CO₂ rechten die hij of zij heeft geproduceerd. FairClimateFund ontwikkelt projecten die een eerlijke prijs bieden aan de beneficianten. Dat is eerlijk en zo zou het altijd moeten zijn”, aldus Linda.
 
Linda geniet ervan te werken voor een ambitieuze en doelgerichte organisatie zoals FairClimateFund, die zich richt op een betere toekomst voor ons allemaal!


Esther Seghers | Finance Manager 

Esther

Esther is sinds oktober 2014 werkzaam bij FairClimateFund als financieel medewerker.

Zij is service-gericht, betrokken en enthousiast en gaat graag nauwkeurig te werk. Esther heeft jarenlange ervaring in het verlenen van secretariële en administratieve ondersteuning aan een internationaal trainingsinstituut en aan een adviesbureau op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. Zij ziet het als een uitdaging om het management en haar collega's van FairClimateFund zo goed mogelijk te ondersteunen.

Esther: “Om klimaatverandering tegen te gaan en tot een eerlijke verdeling in de wereld te komen is duurzaamheid, in de meest brede zin, essentieel. In de CO2-emissiehandel komt de opbrengst niet vanzelfsprekend bij de (aller)armsten terecht. De projecten van FairClimateFund onderscheiden zich hierin omdat hier fair trade principes toegepast worden. Hierdoor worden de mogelijkheden tot zelfredzaamheid vergroot en wordt er een bijdrage geleverd aan armoedebestrijding.”

Bij FairClimateFund zijn duurzaamheid, armoedebestrijding en saamhorigheid belangrijke elementen. Tezamen met eerbied voor het leven sluiten deze speerpunten naadloos aan op Esthers interesses en drijfveren.


Katja van de Coevering | Office Manager 

Katja

Katja is sinds januari 2018 werkzaam bij FairClimateFund als Office Manager en is verantwoordelijk voor de stroomlijning van de interne administratieve organisatie ter ondersteuning van de in- en verkoop van carbon credits.

Katja is een enthousiaste, proactieve aanpakker en een empathische, loyale collega. Katja heeft jarenlange ervaring in het verlenen van secretariële en administratieve ondersteuning aan collega's bij verschillende bedrijven. Zij ziet het als een uitdaging om het management en haar collega's van FairClimateFund zo goed mogelijk te ondersteunen. Katja is verantwoordelijk voor de stroomlijning van de interne administratieve organisatie ter ondersteuning van de in- en verkoop van carbon credits. Ze beheert de voorraden en maakt contracten in samenwerking met de Fund Manager. Verder zorgt Katja voor algemene secretariële activiteiten en ondersteunt het team met ICT-beheer van soft- en hardware.

"Het internationale karakter van FairClimateFund tezamen met duurzaamheid zijn belangrijke drijfveren voor mijn motivatie", zegt Katja.

bg_image1