Over-ons.jpg

7597

HOE WERKT EERLIJKE CO2 COMPENSATIE?
 
Met eerlijke CO2 compensatie maakt u klimaatprojecten mogelijk die CO2 uitstoot reduceren en een betere toekomst geven aan de allerarmsten. Dit werkt als volgt. FairClimateFund investeert in klimaatprojecten in ontwikkelingslanden o.b.v. eerlijke uitgangspunten, zoals bijvoorbeeld het bouwen van 12.000 biogasinstallaties voor rurale huishoudens in India. Met deze biogasinstallaties koken families klimaatvriendelijk. Ze gebruiken geen kerosine of hout meer en dat zorgt voor een vermindering van de CO₂ uitstoot.
 
Iedere meetbaar geverifieerde afname van 1 ton CO2 in de atmosfeer (door b.v. biogasinstallaties) levert 1 carbon credit op, na controle en certificering volgens de hoogste internationale standaarden. FairClimateFund biedt deze carbon credits vervolgens aan op de Nederlandse markt waar bedrijven, instellingen en particulieren de credits kunnen kopen voor een eerlijke prijs. Daarmee worden zij klimaatneutraal waar zij – met recht – trots op zijn. Met de opbrengsten van de carbon credits worden de klimaatprojecten gefinancierd en worden nieuwe klimaatprojecten opgezet.
 

Hieronder ziet u hoe eerlijke COcompensatie in zijn werk gaat:Meer weten?
Wilt u meer weten over eerlijke CO2 compensatie of wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie of bedrijf? Neem dan contact met ons op.
 
 
bg_image1