Contact.jpg

Alle PLUS winkels klimaatneutraal

Alle 262 PLUS supermarkten zijn voortaan klimaatneutraal! Daarmee is PLUS de eerste retailer in Nederland. PLUS zet zich al jaren in om de winkels energiezuiniger te maken en vergroend al sinds 2011 haar stroom 100%, de laatste drie jaar is daarbij bewust gekozen voor Europese windenergie. Daar komt nu ook compensatie van de CO2 uitstoot van het gasverbruik en de koelingen van de winkels bij, wat de supermarkt geheel klimaatneutraal maakt. Het servicekantoor, de distributiecentra en logistiek volgen binnenkort. 

Energie-efficiëntie verder omhoog
PLUS ondersteunt ondernemers om efficiënt om te gaan met energie en daar waar mogelijk ook zelf energie op te wekken. Verschillende PLUS ondernemers hebben zonnepanelen op het dak, zuinige koelingen, elektrische bestelauto’s en gebruiken energiezuinige LED-verlichting. De energie-efficiënte is in de afgelopen tien jaar met meer dan 20% verhoogd. Het doel is om dit in de komende jaren nog verder te verbeteren.

CO2 reductie voor zuinig koken in Ethiopië en India
PLUS compenseert de CO2 uitstoot met een mix van Gold Standard certificaten uit CO2 reductieprogramma’s. Voor compensatie van de CO2 uitstoot afkomstig van het gasverbruik, investeert PLUS in efficiënte kooktoestellen voor gezinnen in Ethiopië en India. Dit is een initiatief in samenwerking met FairClimateFund, in lijn met de nieuwe Fairtrade standaard die onlangs gelanceerd is. Door deze kooktoestellen wordt de uitstoot van CO2 van meer dan 2.500 gezinnen aanmerkelijk teruggebracht en hebben zij een veel beter bestaan. 

Maarten Derksen van FairClimateFund: "Wij zijn heel blij met deze stap van PLUS, als eerste grote retailer nemen zij klimaatneutraal als uitgangspunt voor hun CO2 reductiebeleid. Daarmee nemen ze hun verantwoordelijkheid en hebben meer dan 2.500 Ethiopische en Indiase gezinnen toegang tot schoner koken. Zij besparen CO2 uitstoot en veel tijd doordat zij efficiënter koken. Bovendien verbruiken zij 50% minder hout om te koken en worden ze veel minder blootgesteld aan schadelijke rookontwikkeling binnenshuis."

Klimaatneutraal zichtbaar in de winkels
Dat de winkels van PLUS klimaatneutraal zijn, is zichtbaar aan de sticker op de winkelruit. Deze worden binnenkort op alle PLUS supermarkten geplakt. PLUS heeft nu haar winkels klimaatneutraal gemaakt, in de loop van 2016 en 2017 worden ook het servicekantoor, de distributiecentra en de logistiek klimaatneutraal. 

 

 

bg_image1